Genoeg is genoeg!       Stop de explosieve huurverhoging in Utrecht

Doet u mee aan de actie Stop Huurverhoging Utrecht? Dan maakt u kans dat u de huurverhoging helemaal niet hoeft te betalen. Dat komt doordat de huuraanzeggingsbrief die is verstuurd aan alle huurders van Bo-Ex niet voldoet aan de wettelijke eisen. In dezelfde wet staat dat u in dat geval gewoon de oude huur mag blijven betalen. Daarvoor is wel een uitspraak nodig van de huurcommissie. Sommige mensen hebben die uitspraak al binnen en deze is negatief. Binnen 3 weken kun je echter een verzetschrift sturen. Van het verzetschrift hebben wij een voorbeeld gemaakt. Kijk bij laatste nieuws.

Ga direct naar het laatste nieuws

Ga direct naar de laatste nieuwsbrief

------------------------------------------

Voor het derde jaar op rij heeft Bo-Ex geprobeerd om al haar huurders met een extreme huurverhoging op te zadelen. Een aantal bewonerscommissies van Bo-Ex pikt dit niet en is in verzet gekomen. Dit jaar is Bo-Ex voor het eerst met succes gedwongen een lagere huurverhoging te vragen van 1 % (alleen inflatie) voor mensen met een lager inkomen. Voor de komende jaren heeft Bo-Ex opnieuw plannen uw huur te verhogen. Bo-Ex beweert dat de huren omhoog moeten vanwege de verhuurdersheffing. Dat is echter grote onzin: uit onderzoek is gebleken Bo-Ex (inmiddels) genoeg geld heeft. Een huurverhoging is daarom NIET nodig. Wij willen de huurverhoging daarom NIET betalen.

We roepen alle huurders van Bo-Ex op zich bij ons aan te sluiten en mee te doen: betaal per 1 juli 2015 gewoon de oude huur!

Hoe kunt u meedoen?

  1. Stop automatische huurbetaling zo snel mogelijk!
    U geeft Bo-Ex per telefoon (030 2827888) of per email (klantenservice@boex.nl) opdracht om de automatische incasso van de huur stop te zetten. Vraag hiervan een ontvangbevestiging aan Bo-Ex.

    Is de huur van juli of augustus al overgemaakt? Laat deze dan door uw bank terugstorten. Dit heet storneren. Dit is belangrijk, want als de huur met huurverhoging is overgemaakt en niet door u wordt teruggehaald staat dit gelijk aan instemmen met de huurverhoging.

  2. Betaal de huurverhoging NIET! Betaalt per de eerste van iedere maand wél de (oude) huur. Houd de niet betaalde bedragen wel achter de hand zodat u later niet voor onaangename verassingen komt te staan. Er is immers een kans dat u de verhoging uiteindelijke toch moet betalen.

  3. Wacht met bezwaar maken tot eind oktober!
    In de brief van Bo-Ex staat dat u schriftelijk bezwaar moet maken tegen de huurverhoging vóór 1 juli. Dat is onvolledige informatie. Als u pas later in aktie komt staat u veel sterker. Laat u niet afschrikken door aanmaningen of dreigbrieven van de Bo- Ex. Ook de datum van 1 oktober vermeld op de brief van Bo-Ex klopt niet. Rond eind oktober (vóór 1 november 2015) richt u zich rechtstreeks tot de huurcommissie. U doet dit met het formulier 'verzoekschrift huurverhoging'. Let op: gebruik niet het formulier 'bezwaar huurverhoging'. U vind het formulier 'verzoekschrift huurverhoging' op de website van de huurcommissie.

  4. Meldt u aan bij de Werkgroep Huuracties van STOK (Vereniging van bewonerscommissies van de Bo-Ex). Alleen als u zich aanmeldt kunnen wij u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren.

Middels deze website en onze nieuwsbrieven informeren wij u verder over:

Doe mee! Hoe meer huurders meedoen, des te sterker we staan!

Namens STOK Werkgroep huuracties,
Frank Böhm
Joop Hörmann
Martin van ’t Klooster
Michel Post
Patricia Tureay
Ineke Verwer
Suzanne van der Vlist

STOK Werkgroep huuracties

p/a Rembrandtkade 59 A
3583 TS UTRECHT

Voor meer informatie: www.stophuurverhogingutrecht.nl
U kunt de werkgroep benaderen via: stokroos@stophuurverhogingutrecht.nl
Voor vragen kunt u altijd bellen: 06 - 5160 4659
U kunt ons steunen door een bedrag naar keuze over te maken op bankrekening NL28TRIO2000179789 t.n.v  Het Nieuwe Woonhuis Utrecht.

Like ons op Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Stop-de-huurverhoging-in-Utrecht

Klik hier voor een lijst van officiele websites met informatie over bezwaar tegen de huurverhoging, het terugdraaien van huurverhoging en het herstel van het recht op huurtoeslag.