GA NAAR INHOUDSOPGAVE
GA NAAR LITERATUUR A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z
GA NAAR SAMENVATTINGOPMERKINGEN VOORAF

Dit boek bestaat grofweg uit drie delen:

Deel 1 omvat de hoofdstukken 1 tot en met 7. Dit is het niet-medische gedeelte: wat is B12, waar komt B12 voor, hoe wordt B12 gemeten, hoe en waar wordt B12 gemaakt?

Deel 2 omvat de hoofdstukken 8 tot en met 15. Dit is het medische gedeelte: wat is de functie van B12 in het lichaam, wat gebeurt er bij een tekort aan B12 en hoe kun je een diagnose stellen?

Deel 3 omvat de hoofdstukken 16 tot en met 21. Dit deel is grotendeels gewijd aan veganisme: alle medische onderzoeken tot nu toe met veganisten staan hier samengevat weergegeven. Verder vind je in het laatste deel informatie over B12-preparaten, over de bijwerkingen van de preparaten en over het vitaminebeleid in Nederland.

 

Nog een uitgave over B12
Op basis van de informatie in dit boek is een dunner boekje geschreven (vitamine B12 voor veganisten - 110 bladzijden). Het is te beschouwen als een vereenvoudigde versie van dit boek en geeft antwoord op vele vragen die voor veganisten van belang zijn.

Zowel het dikke boek (waarvan je hier in de internetversie zit) als het dunne boekje waren verkrijgbaar bij Stichting Den Giraffe, helaas zijn beide boeken reeds lange tijd uitverkocht. 

De samenvatting is in de vorm van een folder nog wel verkrijgbaar bij Stichting Atalanta en bij de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisten).

Stichting Den Giraffe: Surinamestraat 51, 3531 KJ Utrecht. Email: klik hierGA NAAR INHOUDSOPGAVE
GA NAAR LITERATUUR A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z
GA NAAR SAMENVATTING