Terug naar beginpagina

 

 Welkom bij Het Groene Dak, een bewonersvereniging voor ecologisch bouwen en wonen. Op  deze internetpagina's kun je kennis maken met dit 66 woningen tellende project. De bewoners hebben een gemeenschappelijke tuin en een projecthuis maar vormen geen commune of leefgemeenschap en Het Groene Dak is ook geen centraal-wonen-project. Wel hebben de bewoners meer banden met elkaar dan je in een gemiddelde Nederlandse nieuwbouwwijk zou verwachten. Dat komt voor een groot deel doordat zij zelf het initiatief tot dit milieuproject hebben genomen en in de planfase (van 1989 tot 1993) een dikke vinger in de pap hebben gehad. Nog steeds worden er gezamenlijk dingen ondernomen en is de sfeer goed.

 

 

Deze pagina's zijn grotendeels opgebouwd uit materiaal dat reeds voorhanden was, denk aan brochures, rapporten, voorlichtingsmateriaal en foto's. Voor een algemene indruk kan ik aanraden eerst de brochure te bekijken die gemaakt is ten tijde van de oplevering in 1993. Daarna zou ik een sprong maken van 5 jaar om op de  lustrumpagina te lezen hoe het ecologisch wonen tot nu toe is bevallen. Amusant (zomer 2000) is een pagina over de ramp die de bewoners is overkomen met het projecthuis. Door de inwerking van vocht en een gebrek aan ventilatie in de dikke strolemen muren is al het hout gaan rotten. Werkelijk sensationeel was de ontmanteling van de composttoiletten van Clivus Multrum in November 2000.  Neem ook eens een kijkje bij "zomaar wat foto's". 

Ben je geïnteresseerd in alle ecologische ins en outs van het project, bekijk dat ons voorlichtingsmateriaal (diaseries) dat is gemaakt rond de thema's: 


Enkele links naar projecten die veel met Het Groene Dak gemeen hebben.


The Green Roof in other languages:

In English:

Spanish: 

Slovenian: 

 

 
 

Colofon

Het Groene Dak (HGD)
Simon Bolivarstraat 51 
3573 ZJ Utrecht 
Telefoon HGD: 030-2735979
Email HGD: groenedak@planet.nl

Website gemaakt door:  Michel Post 
Foto's: Leden van de vereniging voor ecologisch bouwen en wonen Het Groene Dak 
Achtergrondtekening: BEAR-architecten Gouda
 

Opmerkingen over de website naar:

Laatste keer bijgewerkt: november 2003

 

 


 


 
 
 

Terug naar beginpagina